Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing Heemkundekring Schijndel

9 oktober, 2017 @ 20:00 - 22:00

Heemkundekring

Op 9 oktober zal Wim van Kreij op uitnodiging van Heemkundekring Schijndel een lezing geven over het leven van Bisschop Bekkers.

Deze lezing zal worden gegeven:

  • op maandag 9 oktober 2017
  • in het sociaal cultureel centrum ‘t Spectrum”, Steeg 9 Schijndel;
  • om 20.00 uur.
  • De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Vijftig jaar na zijn overlijden wordt Bisschop Bekkers door veel mensen nog steeds op handen gedragen. Deze vriendelijke man, met zijn warme en innemende uitstraling is van grote betekenis is geweest voor de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland en ver daarbuiten. Wim van Kreij geeft een lezing over het leven van deze bijzondere bisschop.

Wilhelmus Marinus Bekkers werd geboren in Sint-Oedenrode op 20 april 1908. De boerenzoon begon zijn loopbaan in 1933 als kapelaan in een arbeidersparochie in Den Bosch. Volgens Bekkers moest de kerk niet een strenge moraal voorschrijven, maar tegemoetkomen aan de wensen van de gelovigen. Zijn overlijden veroorzaakte in 1966 een emotionele schok in Nederland. De KRO zond de uitvaartdienst in de Sint-Jan en de begrafenis volledig uit. In 2000 werd Bisschop Bekkers postuum gekozen tot de Katholiek van de Eeuw vanwege zijn inzet voor gezinnen en zwakkeren in de samenleving. Op 9 mei 2016 was het 50 jaar geleden dat Bisschop Bekkers is overleden.

Wim van Kreij heeft een boeiende lezing samengesteld met dia’s over het leven en werken van Bisschop Bekkers. In de lezing zijn naast veel foto’s diverse filmfragmenten opgenomen over zijn installatie, diverse Brandpunt TV- uitzendingen en bij “Mies Bouman in de stoel” waarin Bisschop Bekkers zelf aan het woord komt. Ook van de uitvaart en begrafenis zijn filmfragmenten opgenomen.

 

Niet-leden zijn ook van harte welkom. Aan hen vragen wij een vrijwillige bijdrage van € 2,00 per persoon.

 

We hopen u te mogen begroeten.

Het bestuur.

Gegevens

Datum:
9 oktober, 2017
Tijd:
20:00 - 22:00