Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Maas Theater ‘Lampje’ (8+)

maart 28 @ 19:00 - 21:00

In samenwerking met De Blauwe Kei presenteren we dit seizoen vijftien voorstellingen in de spiksplinternieuwe Podiumzaal.

Maas Theater brengt een fantasievolle mix van onder andere dans, muziek, mime, film, animaties en techniek. Lampje, naar het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap, is een beeldende vertelling met een poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes.

Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. Ze overtreft zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn. “Het is ontroerend te zien hoe Lampje met vallen en opstaan steeds meer zelfvertrouwen krijgt”

Moniek Merkx over Lampje: “Het is een prachtig en tijdloos boek met waanzinnig veel verrassende wendingen. Het is in feite een coming-of-age verhaal. Het is ontroerend te zien hoe Lampje met vallen en opstaan steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Voor iedereen dus veel groeilessen”.

Artistiek directeur Moniek Merkx ontving voor haar werk meerdere jeugdtheaterprijzen. Haar voorstelling Liefde won de Gouden Krekel 2017.

Met liedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i).

De selectie van de jeugdvoorstellingen in Spectrum Podium is tot stand gekomen i.s.m. de Stichting KEG.

Ga naar www.blauwekei.nl voor uw tickets!

Gegevens

Datum:
maart 28
Tijd:
19:00 - 21:00