FAQ

foto faq

Onderstaand een antwoord op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact op!

Is de gemeente Meierijstad eigenaar van ’t Spectrum?
’t Spectrum is onderdeel van Accommodatie Beheer Schijndel BV. Aandeelhouder van deze BV is de Gemeente Meierijstad (voorheen Gemeente Schijndel). De BV moet zelf zorgen dat de exploitatie positief wordt afgesloten door voldoende inkomsten te genereren. Elk jaar wordt er ook een aanzienlijk bedrag aan hypotheekrente betaald aan de Gemeente.

Natuurlijk is het wel zo dat zonder de steun van de Gemeente Meierijstad het gebouw niet gefinancierd had kunnen worden.

Gaat er niet heel veel gemeenschapsgeld richting ’t Spectrum?
De organisaties en verenigingen binnen ’t Spectrum krijgen subsidie van de Gemeente, Provincie of Overheid. Daarvan wordt o.a. de huur van de ruimtes binnen ’t Spectrum betaald. Ze zouden ook subsidie krijgen als ze niet binnen ’t Spectrum gevestigd zouden zijn. Onderzoek tijdens ‘huisvesting 2000’ heeft uitgewezen dat het centreren van organisaties en verenigingen binnen één pand minder kosten met zich meebrengt dan afzonderlijke huisvesting.

Wat kan ik allemaal in ’t Spectrum doen?
Heel veel. De verschillende bewoners van ’t Spectrum hebben allen hun eigen activiteiten. Je kunt alle info over de bewoners op deze of hun eigen site terugvinden. Tevens verzorgen wij zelf met regelmaat optredens als Open Podium en organiseren externe partijen openbaar toegankelijke bijeenkomsten.

Is een vergaderruimte huren betaalbaar?
Ja. Onze vergaderruimtes zijn heel betaalbaar en te huur vanaf € 25,50 per dagdeel. Prijzen en informatie vind u op deze site bij zalenverhuur. We zetten de tafels en stoelen in de door u gewenste opstelling en staan klaar voor alle facilitaire vragen zoals het aansluiten van een beamer of geluidinstallatie.

Waarom worden er geen bruiloften, koffietafels en privéfeesten gevierd in ’t Spectrum?
’t Spectrum heeft weliswaar een volledige horecavergunning.  Op verzoek van Horeca Schijndel en Gemeente zullen wij geen partijen van persoonlijke aard verzorgen. We zouden hiermee een directe concurrent zijn van de reguliere horeca.

Heeft u ook een vraag?
Wij beantwoorden hem heel graag. Neem gerust contact met ons op.