Dichterbij

5
5
dichterbij 4
dichterbij 4
4
4
6
6
3
3
dichterbij 5
dichterbij 5
dichterbij 6
dichterbij 6
dichterbij 7
dichterbij 7
1
1
2
2

Even voorstellen
Dichterbij ondersteunt kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, hun ouders en hun netwerk. Ons werkgebied is Noord-Limburg, Oost-Brabant en Zuid-Gelderland. Naast zorg met verblijf en dagbesteding bieden wij specialistische en forensische zorg. Je wilt zo normaal mogelijk leven. Fijn wonen, een zinvolle dagbesteding hebben, meedoen in de samenleving, jezelf ontwikkelen en leuke dingen doen in je vrije tijd. Dichterbij ondersteunt je daarbij, binnen randvoorwaarden en financiële mogelijkheden. Jij hebt de regie over je leven, samen met je verwanten. Je kiest zelf waar en hoe je woont. Individueel, geclusterd in kleinschalige woonvoorzieningen of in een beschermde groepswoning. Waar je ook voor kiest, altijd woon je in een vitale wijk of in een dorp met een actieve gemeenschap. Samen spreken we ook af hoe we jou het beste kunnen ondersteunen en welke zorg je nodig hebt. Daarbij gebruiken we ook innovatieve, technische hulpmiddelen.

Dichterbij heeft in ‘t Spectrum een 3-tal groepen voor dagbesteding:

Special Radio
Deze groep van 8 mensen met een licht verstandelijke beperking maken een radioprogramma, genaamd Special Radio. Ze zoeken zelf de muziek uit die zij leuk vinden en leren veel over techniek (mengpaneel) en ontwikkelingen daarnaast computervaardigheden (mailen, items opzoeken) en ook vooral sociale vaardigheden (interviews, afspraken maken met andere). Elke dinsdag en donderdag komen zij tussen 09:00 en 16:00 bij elkaar.

Uniek
Dagbesteding Uniek geeft mensen de kans hun creativiteit te uiten. In het atelier maken ze kleurrijke betaalbare cadeautjes, zoals vogelhuisjes en andere producten van hout. Daarnaast pimpen ze tweedehands spullen op uit de kringloop winkel voor de verkoop. Een werkplek waar ze trots op kunnen zijn en zich kunnen ontplooien midden in de maatschappij. Uniek werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag in ‘t Spectrum. U bent van harte welkom in het atelier.

Kunst Werk
De kunstenaars van Kunst Werk kunt u  elke dinsdag bezig zien in de bibliotheek. Hier mag je altijd binnen lopen om ons aan het werk te zien, opdrachten zijn altijd van harte welkom. Er wordt gewerkt met diverse materialen en technieken en bij mooi weer gaan de groep naar buiten om kunst te maken.

Reguliere openingstijden
Alle werkdagen van 09:00 – 16:00 uur.

Contact
Dichterbij
Bezoekadres: Steeg 9H, 5482 WN, Schijndel
Postadres: Leeuweriksweg 14, 5402 XD Uden
Telefoonnummer: 073-5441430
E-mailadres: info@dichterbij.nl
Website: www.dichterbij.nl

Waar te vinden in ’t Spectrum?
Als u de draaideur door bent neemt u de linker trap naar boven (of maak gebruik van de lift op het Pleincafé). Eenmaal boven vindt u aan uw rechterhand klapdeuren. Als u deze door gaat, treft u aan uw linkerhand het kantoor aan.