Podiumzaal

edf
Podium Spectrum - Plattegrond Tribune met nummering
cof
dav
dav

Beschrijving zaal
De Podiumzaal (met een totale oppervlakte van 345m2!) is vanwege zijn uitstraling, technische hoogstandjes op het gebied van licht, geluid en projectie (waaronder een heuse filmprojector en filmdoek), volledig ingerichte kleedkamers (met schmink-, douche- en toiletvoorzieningen) en indrukwekkende tribune (voorzien van 242 kwalitatief hoogstaande theaterstoelen) uitermate geschikt voor het faciliteren van onder andere musicals, theatervoorstellingen, concerten, presentaties, lezingen en filmvertoningen. De zaal kent een vlakke vloer toneel met een speelvlak van 144m2 (14,40m breed x 10m diep). Het speelvlak wordt gemarkeerd met toneeldoeken, waarachter zich aan weerszijden van het speelvlak een zijtoneel en een achtertoneel (in basis 6 meter diep) bevindt. De raampartij, die zorgt voor een natuurlijke lichtinval, kan tevens verduisterd worden. Daarnaast voorziet ’t Spectrum onder andere in mobiele horecafaciliteiten, een vinyl dansvloer en podiumdelen om de zaal, indien gewenst, mee in te richten.

Ook voor evenementen waarbij geen tribune gewenst is, biedt de Podiumzaal uitstekende mogelijkheden. Door het inschuiven van de eerste vier rijen van de tribune (en indien gewenst het opknopen van de toneeldoeken) ontstaat één grote multifunctionele ruimte die voor diverse doeleinden ingezet kan worden. Ook voor evenementen waarbij het gebruik van zowel de tribune als de vlakke vloer gewenst is, zijn diverse mogelijkheden. De Podiumzaal, die ook voor mindervaliden goed toegankelijk is, is te vinden op de begane grond nabij het Pleincafé, de foyer waar gasten voor aanvang, na afloop en tijdens een eventuele pauze terecht kunnen voor het nuttigen van consumpties en smakelijke horeca arrangementen.

CAPACITEIT EN ZAALOPSTELLING
Voor de veiligheid en het comfort van onze gasten hanteren wij een maximaal aantal gasten per zaalopstelling. U wordt verwezen naar de pagina zalenverhuur waar u een link vindt voor een visuele weergave van en uitleg over de verschillende zaalopstellingen. Bij het berekenen van de capaciteit van de Podiumzaal is de nis niet meegerekend. Deze kan indien gewenst voorzien worden van mobiele horecafaciliteiten of, afhankelijk van de opstelling, extra meubilair (houd dan wel rekening met slechtere zichtlijnen richting het podium).

De huurprijs van de Podiumzaal is inclusief gebruik van de Kleine foyer. Ook een standaard lichtsetting is inbegrepen. Technische specificaties van de zaal m.b.t. licht, geluid en stoffering zijn beschikbaar en kunnen op verzoek naar u worden verstuurd.