Podiumzaal

edf
cof
dav
dav

Vanaf januari 2018 is gewerkt aan de realisatie van een Podiumzaal, welke wij vanaf 2 oktober 2018 met trots in gebruik hebben genomen. De Podiumzaal is gerealiseerd in de ruimte waar voorheen de bibliotheek was gevestigd. Bij de Podiumzaal horen ook nog een drietal flexibel in te zetten ruimtes (waaronder de Kleine Foyer en de Multifunctionele ruimte begane grond, de derde zaal wordt in een later stadium opgeleverd).

Beschrijving zaal
De Podiumzaal is vanwege zijn uitstraling, technische hoogstandjes op het gebied van licht, geluid en projectie (waaronder een heuse filmprojector en filmdoek), volledig ingerichte kleedkamers (met schmink-, douche- en toiletvoorzieningen) en indrukwekkende tribune (voorzien van 242 kwalitatief hoogstaande theaterstoelen) uitermate geschikt voor het faciliteren van onder andere musicals, theatervoorstellingen, concerten, presentaties, lezingen en filmvertoningen. De zaal kent een vlakke vloer toneel met een speelvlak van 144m2 (14,40m breed x 10m diep). Het speelvlak wordt gemarkeerd met toneeldoeken, waarachter zich aan weerszijden van het speelvlak een zijtoneel en een achtertoneel (6 meter diep) bevindt. De raampartij, die zorgt voor een natuurlijke lichtinval, kan tevens verduisterd worden. Daarnaast voorziet ’t Spectrum in mobiele horecafaciliteiten, een vinyl dansvloer en podiumdelen om de zaal, indien gewenst, mee in te richten.

Ook voor evenementen waarbij geen tribune gewenst is, biedt de Podiumzaal uitstekende mogelijkheden. Door het inschuiven van de eerste vier rijen van de tribune en het demonteren van de toneeldoeken ontstaat één grote multifunctionele ruimte die voor diverse doeleinden ingezet kan worden.

De Podiumzaal, die ook voor mindervaliden goed toegankelijk is, is te vinden op de begane grond nabij het Pleincafé, de foyer waar gasten voor aanvang, na afloop en tijdens een eventuele pauze terecht kunnen voor het nuttigen van consumpties en smakelijke horeca arrangementen.

Optionele zaalopstellingen
Deze informatie volgt op een later moment, als ook foto’s van de ruimte.

Prijzen zijn op dit moment nog op aanvraag, maar verschijnen binnenkort ook op deze website. De huurprijs van de Podiumzaal is inclusief gebruik van de Kleine foyer. Ook een standaard lichtsetting is inbegrepen. Technische specificaties van de zaal m.b.t. licht, geluid en stoffering zijn beschikbaar en kunnen op verzoek naar u worden verstuurd.